Евродепутатите одобриха дългосрочното финансиране за Украйна, платформата Стратегически технологии за Европа“ (STEP) и

...
Евродепутатите одобриха дългосрочното финансиране за Украйна, платформата Стратегически технологии за Европа“ (STEP) и
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха помощ за Украйна в размер на 50 млрд. евро

Евродепутатите одобриха дългосрочното финансиране за Украйна, платформата „ Стратегически технологии за Европа “ (STEP) и произлизащите от това основни промени в многогодишния бюджет на Европейски Съюз.

Настоящата актуализация на Многогодишна финансова рамка (МФР), одобрена с 499 гласа „ за “, 67 гласа „ срещу “ и 31 гласа „ въздържал се “, ще направи бюджета на

Европейски Съюз по-адекватен на изменящите се потребности и на непредвидените условия.

С преразглеждането на МФР се създава и така наречен Механизъм за Украйна, утвърден с 536 гласа „ за “, 40 гласа „ срещу “ и 39 гласа „ въздържал се “, с общ потенциал от 50 милиарда евро под формата на безплатни средства, заеми и гаранции.

Платформа STEP беше одобрена с 517 гласа „ за “, 59 гласа „ срещу “ и 51 гласа „ въздържал се “. Тя съставлява различен значителен детайл от пакета за преразглеждане на бюджета и има за цел да консолидира и укрепи позициите на Европа в основни софтуерни области. Тези области обгръщат цифровите технологии, чистите и ресурсоспестяващите технологии, технологиите за нулеви чисти излъчвания и биотехнологиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР